Peuterprogramma

Ook bij De Kleine Buddha bieden wij ons eigen peuterprogramma aan, dagelijks voor de kinderen van 2 tot 4 jaar. De peuters die naar de dagopvang komen nemen ook deel aan het peuterprogramma. Het peuterprogramma loopt gewoon door in de schoolvakanties. 

In ons peuterprogramma werken wij met thema's waarbij de activiteiten op afgestemd worden. Daarnaast hebben wij i.s.m. Brabant Dance Centre peuterdans, dinsdag en donderdag hebben we peutergym/dans. Op de woensdag peuteryoga (bewegen en ontspannen peuteryoga) en op vrijdag zijn er activiteiten met de ouderen in het Catharinahof.
 

Voorbeeld Peuterprogramma (inclusief boterham)

Indeling

● 8.30-9.00 uur: Ontvangst peuters.

• 9.00-9.30 uur: In de kring aan de slag met het thema. We werken met digitale progamma’s en apps op een tablet, prentboekjes, praatplaten, kamishibai platen, liedjes/muziek en allerlei materialen die bij het thema passen.

• 9.30-10.00 uur: Fruit eten, liedjes zingen en gezellig kletsen met alle kinderen.

• 10.00- 11.30 uur: Lekker buiten spelen (indien het weer dit toelaat).
Verder wordt op dit tijdstip een activiteit georganiseerd, zoals bijvoorbeeld knutselen, bakactiviteit, voorlezen en/of een bewegingsactiviteit.
Op maandag wordt er peuterdans gegeven geheel in ons actuele thema verzorgd 
i.s.m. Brabant Dance Centre. Op de dinsdagen van 10.00 uur tot 11.00 uur, op de donderdagen om de week van 10.00 uur tot 11.00 uur hebben we peutergym in de danszaal en op woensdag om de week hebben we peuteryoga in de ochtend, ook gaan wij op vrijdag activiteiten organiseren met de ouderen in het Catharinahof.

• 11.30-12.15 uur: Samen opruimen, de handen wassen en vervolgens aan tafel om een lekkere broodmaaltijd te nuttigen.
Afwisselend zitten we met alle kinderen aan tafel en wordt het brood voor alle kinderen gesmeerd of mogen de oudere kinderen aan een eigen gedekte tafel plaats nemen en hun eigen boterham beleggen. De kinderen beginnen in beide gevallen met een hartig belegde boterham.

• 12.30 uur: de peuters kunnen weer opgehaald worden.  

Kaart
Opbellen
E-mail
Info